Милан и Интер не успяха да си отбележат гол в първото Дерби дела Мадонина от полуфиналния сблъсък между двата гранда от Милано в турнира за Купата на Италия. „Росорените“, които се водеха домакини в мача, играха малко по-креативно и създадоха повече положения, но двете нули на светлинното табло останаха до края на срещата.

Реваншът ще е на 20 април, когато ще се определи единият финалист в турнира. Крайният победител ще се изправи в спор за трофея срещу надделелия в сблъсъка между Фиорентина и Ювентус.

И двата тима като че ли повече внимаваха да не допуснат гол и на терена не се получи зрелище за зрителите и логично първият полуфинален мач между миланските грандове завърши 0:0. Все пак „росонерите“ имаха леко превъзходство, особено през преди почивката, но така и не успяха да пратят топката в мрежата на Ханданович. След антракта „нерадзурите“ подобриха леко играта си и на моменти създадоха напрежение пред вратата на Менян.

Суперзвездата на Милан Златан Ибрахимович пропусна и този мач. Така атаката отново водеше Оливие Жиру. Стефано Пиоли направи общо четири промени в стартовия си състав. Като титуляри излязоха Флоренци, Бенасер, Салемакерс и Крунич.

Симоне Индзаги извърши само две промени в стартовата си единадесеторка. Сред титулярите се завърна Шкринияр, а Мартинес отново си партнираше с Джеко в атаката.

Преди началото на мача фокусът падна върху събитията в Украйна. Футболистите на Милан носеха фланелки със знамето на Украйна, като на тях на английски пишеше „мир“. Непосредствено преди старта на двубоя на видеоекраните на стадион „Джузепе Меаца“ се появи легендата на „росонерите“ Андрий Шевченко, който направи обръщение с призив за подкрепа за Украйна в разразилата се война с Русия.

Мачът започна двуостро. Първи до удар стигнаха символичните гости от Интер. Отправи го бившият играч на „росонерите“ Хакан Чалханоглу в 7-ата минута, но Менян се справи с лекота. Милан отговори с шут на Салемакерс, който се възползва от грешка на Брозович, но Ханданович реагира отлично и се справи. Секунди по-късно Тео Ернандес също не успя да порази целта, след като шутът му премина покрай лявата греда.

В 20-ата минута Менян улови изстрел на Бастони. Капитанът на „росонерите“ Алесио Романьоли напусна терена принудително в 26-ата минута, като на негово място влезе Пиер Калулу. До почивката Леао на два пъти, Флоренци и Крунич не успяха да поразят вратата на гостите.

За „нерадзурите“ мерникът изневери на Николо Барела. Като цяло през първото полувреме хората на Стефано Пиоли имаха леко териториално предимство и бяха с една идея по-креативни в атака от тези на Симоне Индзаги.

Малко след подновяването на играта Джеко стреля неточно с глава. Последва техничен удар на Леао, отразен от Ханданович. Салемакерс пропиля отлична възможност в 49-ата минута. Той получи топката в пеналта, но би в тялото на защитник на Интер.

В 62-ата минута Флоренци едва не изненада Ханданович с шут отдалеч, но стражът се справи. В 77-ата минута удар на Месиас също не уцели целта. До края не падна гол и двата тима оставиха развръзката от турнирната битка помежду им за реванша. 

Така през този сезон Интер не познава вкуса на успеха в трето поредно дерби срещу Интер. В предишните две през кампанията, но за първенството, "росонерите" първо направиха 1:1, а след това победиха с 2:1 "нерадзурите" 

Милан - Интер 0:0

Милан: Менян, Флоренци, Томори, Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер, Салемакерс, Крунич, Леао, Жиру

Интер: Ханданович, Шкринияр, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко, Мартинес